2009-04-10

Eggande helg

Jag lovade er ett recept på nässelsoppa och här kommer det . Ett utmärkt sätt att ta vara på ogräset

Nässelsoppa 6 portioner
2 liter nässlor, små späda(man kan ta hälften färsk spenat också)


1½ liter vatten

2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar

1 dl matlagningsgrädde

2 msk smör (el margarin)

3 msk vetemjöl

salt, peppar, ev. muskot och gräslök.
Skölj nässlorna väl, ta bort grova stjälkar ge dem ett hastigt uppkok i vatten. Spara en del av kokvattnet och finfördela nässlorna i matberedare (späd med lite vatten) eller hacka fint på skärbrädan. Fräs smör och häll i mjöl. Späd med vatten, grädde och buljong. Häll ner nässlorna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot och gräslök. Servera med hårdkokta ägghalvor i soppan och ett gott bröd.

Inga kommentarer: